Annika Sörenstam

Annika Sörenstam är en av världens bästa kvinnliga golfspelare. På Ladies European Tour och på LPGA-touren år 1994 blev Annika professionell golfspelare och hon är en av de mest framgångsrika spelarna i världen. Hon har vunnit en stor mängd golfsegrar runt om i världen och totalt spelat in över 20 miljoner dollar under hela sin karriär.

Utmanade herrarna i golf

Sörenstam deltog i herrarnas PGA Tour år 2003. Denna speciella händelse gjorde Annika till den första kvinna på hela 58 år som utmanat och tävlat med herrar. Detta skedde på The Colonial och hon kom på en 96:e plats av de 111 golfspelare som ställde upp i tävlingen. Alla gillade inte att hon ställde upp och Annika fick en hel det kritik för detta uppträdande.

Rekord

Annika Sörenstam finns i rekordböckerna eftersom hon gjort en del fantastiska resultat. Bland annat har hon hela 8 stycken Rolex Player of the Year – titlar och har världens lägsta score på en golfrunda med endast 59 slag. Hon har även rekordet på den lägsta genomsnitts-scoret under en hel säsong med resultatet 68,7 slag. Hon är även en av de få spelare som vunnit Samsung World Championship. Annika Sörenstam blev den andra spelaren som vunnit denna tävling fem gånger.

Efter 14 år som professionell golfspelare meddelade Sörenstam att hon tänker sluta med tävlandet inom golfsporten och i augusti spelade hon sin sista tävling i Sverige på Frösåkers GK. Sista spelet i utlandet gick av stapeln i Dubai efter Europatourtävlingen där Annika slutade på 7:e plats. Under alla dessa år som proffs har Annika Sörenstam vunnit prispengar för över 195 miljoner kronor.

Hon la golfklubban på hyllan

Annika Sörenstam har fått H.M. Konungens medalj i 8:e storleken i högblått band. Detta skedde år 2009. Vi har även kunnat lyssna till Annika på radio då hon deltog som sommarpratare i Sommar på Sveriges Radio P1. Nyligen fick vi även se Sörenstam visa upp sitt ofantliga hus i tv-programmet Tina på besök. Där visar hon upp hennes villa hon har tillsammans med sin före detta coach Jerry Michael McGee. Huset mäts upp till hela 858 kvadratmeter och ligger på ett värde runt 60 miljoner kronor. Huset ligger i Orlando i Florida och Sörenstam själv kallar det för hennes ¨gömställe¨. Lyx för henne är att få vara hemma och spendera tid med sig själv eller maken. Inte flänga runt och resa förmycket.