Frank Andersson


Frank Andersson är en av Sveriges mest framgångsrika brottare. Han fyller 61 år i maj och var en mellanviktsbrottare (det vill säga i viktklassen 90 kilo) och brottade hem VM-guld både år 1977, 1979 och 1982. Kommer gör han från Trollhättan och har fyra barn. Det har nyligen varit mycket skriverier om att han ska ha skiljt sig från sin fru Jeanette som han varit gift med sen 2012.

Denna omtalade man blev bland annat medlem i Djurgårdens IF och vann junior-VM åren 1973 och 1975 och efter det undan. Fyra stycken EM-guld, tre stycken VM-guld och brons i OS 1984. Alla dessa fick Frank i grekisk-romersk stil.

OS i Los Angeles och Wrestling

De Olympiska spelen i Los Angeles 1984 blev Anderssons sista internationella mästerskap. Han hade som mål att vinna guld, men han fick nöja sig med en bronsmedalj. I början av 1990-talet hade Frank Andersson även en kort karriär som professionell brottare inom wrestling. Han startade sin karriär som wrestling-brottare år 1991 i New Japan Pro Wrestling och fortsatte relativt snabbt till World Championship Wrestling (WCW).

Andra framträdanden

Frank Andersson har även deltagit i ett stort antal TV-produktioner. Han syntes en kort stund i den svensk älskade filmen Göta Kanal och var även en av deltagarna i Expedition Robinson V.I.P, som sändes i televisionen år 2005. Han var också med i intervju programmet Ett herrans liv i Kanal 5 där han avslöjade att han var medlem i den mycket kända 10 000-meters klubben. Frank Anderson har även deltagit i Let´s Dance.

Året var 2011 och hans danspartner var Charlotte Sinclair. Paret slutade på en fin andra plats. År 2013 deltog Frank i TV-programmet Kändishoppet där han även där gick till final och vann. Även i det populära programmet Mästarnas mästare deltog Frank år 2015. I denna tävling kunde Frank inte delta för fullt eftersom han drabbades av förkylning redan i ett mycket tidigt skede av programmet. I och med förkylningen framkom det även att Frank led av hjärtsvikt vilket gav upphov till en hel del besvär.

Under sin karriär har Frank Andersson kammat hem en stor mängd medaljer. På prishyllan står bland annat ett OS-brons, tre VM-guld, fyra EM-guld samt fem silvermedaljer i grekisk-romersk brottning.

Året 1977 fick Frank Andersson utmärkelsen Bragdguldet. Om man tidigare inte vetat något om denna människa så vet man nu att han är en riktig kändis i Sverige.

Numera är Frank Andersson även profil för nätcasinot LeoVegas.